9. 3. 2017.

MEĐU ZAMORCIMA NAŠEG GLOBALNOG SVETA

Globalnost nameće opšta mesta, trendove i stilove. Globalizam se suštinski uglavnom tiče sela. U tom kontekstu je i nivo i dubina mišljenja za koje je novi svet, formiran u istom selu, sposoban.


Introspekcija dominira i vrlo je uvežbana, zahvaljujući sveopštem prisustvu medija, koji "sažvakavaju" biheviorizme (ponašanja, uključujući obrasce). Osnovni metod ovog postupka koji je primenjen u "zaključcima", "sudovima", "stavovima", "pogledima", "vidjenjima" etc. jeste tipološki, "folderski".
Sintetiše se ( Hegel) po principu programiranja, koje je neosetljivo za finese i individualizme.
Prikupljene "iskustvene" informacije (prema dominatno virtuelnim izvorima i modelima) složenim mehanizmima upravljanja misaonim procesima, kao kroz levak, usmeravaju se ka moždanim režnjevima koji su zaduženi za emotivnost. Iz te simbioze emotivnog preloma iskustva, kognitivni procesi zaključuju na čulnom nivou - u programskom jeziku.
"Objektivnost" koja je u stvari opšta subjektivnost lišena individualnog tona (prizme) čini stvarnost razumljivom i izrecivom na temelju jezičkih i osetilnih šablona pred-saznanja.
Zašto je bilo neophodno premestiti saznajni proces u sferu emotivnog (osetilnog, čulnog) doživaljaja? Zato što je kontrolisano bogatstvo subjektivnog doživljaja u jednoj kontinuiranoj javnoj kampanji postavljeno na pijedestal najpoželjnijeg indivualizma ( biskup Berkli i Fihte bi se, da su živi, poradovali praktičnoj primeni svojih teorija) - a umesto bogatstva jedinstvene ličnosti, njenog sveta koji uključuje i refleksiju i jednu raskošnu, zdravu osećajnost - po default-u, kako je bilo u dobu pre "sela" (globalnog) - već isprogramiran jedan doživljajni svet "utisaka" koji se od jedinke do jedinke na univerzalan i svim prostorima važeći način, ponavljaju.
Gospodareći na ovaj način, vladaoci ne dozvoljavaju da misao postane delatna. Ona se topi u sferi virtuelnog, psihološki prazni poveravanjem, i to najčešće prijateljima sa društvenih mreža, koje nadziru eksperiment.
Izuzmemo li njegovog kreatora i nadogradioce, među zamorcima našeg globalnog sveta sigurno da nikada nije bilo manje skrivenih "farenhajtovaca". Oni su skoro istrebljeni u globalno-seoskom mentalitetu emotivnog "mišljenja" koje je nametano decenijama i konačno nametnuto.
Podmećući "grešku", dokazali su svoju inteligenciju, kao i devizu da "um caruje". Kladama je ostavljena emotivnost do mile volje. Emotivnost kao staklenik, neuzgajana prirodno, na suncu i vetru, već pod stogo kontolisanim, ekspreimentalnim uslovima. Emotivnost koja nikada neće prozreti smisao velike obmane, koja će rasplinjavati organsku snagu organizma na neograničeno trošenje od kojeg će, usmeravajući je iz kontrolnog komandnog centra, vajdu imati samo vladalac.
Ž. Ž.

Нема коментара:

Постави коментар