25. 12. 2018.

TAJNA OPERACIJA 5G TEHNOLOGIJE

Tajna operacija 5G tehnologije u zoni SF zatvorskih lanaca...


Nastupajuća 2019. godina uvodi nas u dosad nezamislivu tehnološku revoluciju: iz eksperimentalne faze, 5G komunikacija postaće realnost. Najavljen kao peta generacija interneta, novi, najbrži sistem prenosa i protoka informacija do sada, doneće i neke novine - on nije samo uslužni servis za komunikaciju, nego podrazumeva i RESPONZIBILNOST. Mogućnost odgovora, te ćemo, kako operateri američkog Verizona, AT&T i T- mobile očekuju, zakoračiti i u svet koji je dosad bio u zoni SF. Slično parapsihološkim fenomenima, telekinezi, na primer.


Nova mreža za ubrzanje interneta - podrazumeva i nove standarde hardvera kadre da je tehnički podrže, te se očekuje najpre reakcija telefonije. Uzdržanost i premišljanje, tvrde finansijski stručnjaci, već je skupo koštala Apple za račun hrabrijih i rizicima sklonijih proizvodjača pametnih telefona.

Munjevitost internet prenosa ostvaruje se milimetarskim talasima, a tehnička rešenja se neprekidno usavršavaju.

Prateći hardver za  primenu nove tehnologije podrazumeva takozvane flegšip uredjaje, najnaprednije u klasi. To dalje znači tehničke nadogradnje najnovije generacije, potražnju, popularnost koja ne pita za cenu...


Filozofe nauke, medjutim, uznemirava činjenica da novi čipovi, kad korišćenjem milimetarskih talasa ''probiju'' (bukvalno) prepreke, mogu uticati i ostvarivati prenos podataka, koji je dosada bio nezamisliv, možda i iz sfere ljudske misli.

Čekajući opremu i infrastrukturu, najvećma zaglavljeni u blatu i glibu zemljanih površina, na mentalnom nivou koji ne može ni da nasluti smisao tehnološkog napretka - već ih samo može da priušti i konzumira - teledirigovani svet grabi, osvaja i usvaja sve i svja. Ni u jednom trenutku ne postavljajući pitanje etičke i smislene granice elektronske komunikacije, koja korak po korak, iz ''apsolutne slobode'' interneta postaje gospodar situacije.      Ž. Ž.

Нема коментара:

Постави коментар