16. 3. 2017.

ZAGONETNI "BLISKI SUSRET" 1989.

Zagonetni "bliski susret" 1989. godine još i danas izaziva pažnju...


Godine 1989. 31. marta, u Velikoj Britaniji, nadomak Londona, desio se zanimljiv i nesvakidašnji događaj. Sa neba se na Zemlju spustio nepoznati leteći objekt.

Sve je ukazivalo da se, zaista, radi o autentičnom NLO-u i da je na pomolu autentični "bliski susret". 
U isto vreme, dok se misteriozna letelica približavala Zemlji, kolona motociklista, koja se kretala ka severu, zaustavila je svoje motore i posmatrala, po njihovom mišljenju, ispisivanje nove stranice istorije sveta. Posle nekog vremena, letelica se spustia u obližnja polja i lokalno stanovništvo, koje je bilo iznenađeno a i uplašeno, pozvalo je vlast da ispita o čemu se radi. Ubrzo, na mesto dešavanja su stigle jake policijske snage koje su zaposele i opkolile čitavo područje.


Usledio je, možda, najbizarniji trenutak. Policajac („bobi“), držeći pendrek u desnoj ruci, oprezno koračajući, prilazio je nepoznatom letećem objektu. 
U jednom trenutku, iz letelice je izašla silueta u srebrnastom odelu, krećući se ka „odvažnom“ bobiju. Policajac, zbunjen i verovatno preplašen, kretao se, saplićući se, unazad, dok ga je „vanzemaljac“ pratio u stopu…

Čitava scena je trajala nekoliko minuta, uz izrazitu nevericu i zaprepašćenje kod "odbora za doček".
 
Ipak, veoma brzo se, naime, utvrdilo da se radilo o neslanoj šali. U pitanju je bio, na žalost zaljubljenika u NLO, meteorološki leteći balon u obliku letećeg tanjira. Idejni tvorac čitave „ujdurme“ bio je Ričard Branson, predsednik renomirane izdavačke kuće Virdžin rekords. Želeo je, naime, da se „NLO“ spusti prvog aprila, na dan šale, u Hajd park u Londonu i tako napravi jednu od najuspešnijih prvoaprilskih šala u istoriji, ali, usled kvara na „letelici“, to mu nije uspelo. 
Događaj je kasnije bio propraćen mnogobrojnim sarkstičnim kritikama i šaljivim aluzijama na račun policije i vlasti.
Zagonetni „vanzemaljac“ u srebrnasto šljaštećem odelu je bio niko drugi do poznati kaskader koga je Branson angažovao…   Z. M.

Нема коментара:

Постави коментар