Izuzetan, izdašan, ukusan i jeftin sladoled od samo četiri jaja.
Umutiti četiri žumanca sa dve ravne kašike kristal šećera. Zatim, mutiti četiri belanca, takođe, uz dve kašike šećera, ali postepeno dodajući, sve dok ne postanu kompaktna masa. Tako čvrsto umućena belanca pridodati već zamućenim žumancima i mutiti mikserom sve dok ne postanu potpuno sjedinjeni. Zatim dodati vanilu po želji (kesica ili šipka) pa ponovo dobro promutiti. Potom, umućenu i sjedinjenu masu preručiti u adekvatne manje plastične čaše (da bi sladoled što pre bio gotov) I ostaviti u zamrzivač. Posle tri do četiri sata, sladoled je spreman za konzumaciju. Po želji, može da se prelije sirupom od jagoda, višanja ili, pak da se pospe malo cimetom ili struganom crnom čokoladom.
Važna napomena – jedino na šta treba posebno obratiti pažnju je mućenje sastojaka. Mora da bude po svim pravilima, znači besprekorno. Količina napravljenog sladoleda je, otprilike, kao 10-12 kugli iz poslastičarnice.
Umutiti četiri žumanca sa dve ravne kašike kristal šećera. Zatim, mutiti četiri belanca, takođe, uz dve kašike šećera, ali postepeno dodajući, sve dok ne postanu kompaktna masa. Tako čvrsto umućena belanca pridodati već zamućenim žumancima i mutiti mikserom sve dok ne postanu potpuno sjedinjeni. Zatim dodati vanilu po želji (kesica ili šipka) pa ponovo dobro promutiti. Potom, umućenu i sjedinjenu masu preručiti u adekvatne manje plastične čaše (da bi sladoled što pre bio gotov) I ostaviti u zamrzivač. Posle tri do četiri sata, sladoled je spreman za konzumaciju. Po želji, može da se prelije sirupom od jagoda, višanja ili, pak da se pospe malo cimetom ili struganom crnom čokoladom.
Važna napomena – jedino na šta treba posebno obratiti pažnju je mućenje sastojaka. Mora da bude po svim pravilima, znači besprekorno. Količina napravljenog sladoleda je, otprilike, kao 10-12 kugli iz poslastičarnice.
Нема коментара:
Постави коментар