26. 2. 2019.

U OVOM GRABEŽU


"U ovom grabežu, smutnji i pometnji, čiji ste vi, i samo vi, tvorac, kada se, u ime tobožnjeg milosrđa i pravdoljubivosti, preoblikuje svaka nit koja diše ili odaje znake života, nići će nešto čega se svi naglas pribojavate a, u stvari, toliko željno očekujete kao svoj jedini spas.


Ništa neće pomoći naknadna pamet davno zanemarenih izopštenika jer vam, suštinski, i neće biti potrebna. Oni su, naime, odavno svrstani, od vas samih, u beznačajnu i, gotovo, potpuno zaboravljenu sektašku manjinu. Savest i moral, te nepotrebne i izmišljene kategorije, biće izbrisani, jer ste ih, ionako, u ogromnoj većini slučajeva, koristili kao najsigurniji zaklon...
Vaš će istinski odraz, stoga, kada dođe taj čas, zasijati punim i potpunim sjajem i tek tada će, a nikako drugačije, sve tajne da se pokažu a razum će, a ne nekakva plačljiva duša, potpuno da prevlada i zagospodari...
 


Ako neko, kojim slučajem, misli da će nešto promeniti ili, makar, odgoditi najprirodniji i najsvrsishodniji sled, grdno se vara jer, ne treba da se zaboravi, nećete vi da budete jedini koji će biti dorasli tako važnom zadatku.
Neki vaši nadobudni i uticajni predstavnici se, baš u ovom trenutku, naivno ili ne, hvale kako jedva čekaju da dođe dan kada će veštačka inteligencija posedovati svest. Dakle, kao i toliko puta ranije, sve će zavisiti od vas i vašeg izbora. Da li ovome još nešto treba da se doda?"

 


P. S. Tekst je iz serijala Antihrist. Izneti stavovi u tekstu nisu i stavovi autora.    Z. M.

Нема коментара:

Постави коментар