10. 3. 2019.

UVEK SE RADILO O PREUZIMANJU PODSVESTI


"Uvek se radilo o preuzimanju podsvesti. Svest je bila samo paravan...

Čovek je slabo biće, podložan sujeti, pohlepi, neselektivnim uticajima, nametnutim uverenjima, za koje, inače, uvek misli da su samo i isključivo njegov izbor... Samim tim, s njim je pravo zadovoljstvo raditi i sarađivati. Ja ga, za razliku od "Onog", ponoviću po ko zna koji put, nikada nisam izneverio...
 

"Naciljati" i odabrati pravu ličnost, zavisno od karakteristika i sklonosti, pravo je, prema tome, zadovoljstvo i izazov. Od, eventualnog, nerazumevanja ili bezrazložnog otpora pojedinca, sam proces preobražaja, vi biste, možda, rekli pada, može da potraje, ali ne suviše dugo... 
 

Koriste se najrazličitiji načini, zavisno od okolnosti, kako bi se plan u potpunosti ostvario. Sve se na kraju svede na "paukovu mrežu", vidljivu ili nevidljivu. Retki su oni koji su, po cenu strašnog stradanja i poniženja, odbili blagodeti koje slede ukoliko se sve završi na planirani način... Istaknuti položaj u zajednici, na primer, podstiče, naravno, i druge da slede tako vidljiv i uspešan rezultat.  
 

Dakle, kada se završi započeti posao, odnosno, kada je odabrana "meta" spremna da se zdušno prihvati posla, onda se prelazi na najosetljiviji deo - oblast budućeg delovanja i rada. Ovo je posebno važno, jer se na toj osnovi utemeljuje teren za buduće generacije. Religija, obrazovanje, nauka, kontrola novca i javnog dobra, kultura, medicina i, kao šlag na svakoj torti, osećaj lične i neprikosnovene slobode, alfa i omega  su svakog promišljenog koraka.
 


Ovo je vreme trezvenog i racionalnog, odnosno, tačnog proračuna u kojem nije poželjno sanjati i maštati. Sadašnjost je, prema tome, najtačniji pokazatelj stanja ljudske podsvesti..."

P. S. Tekst je iz serijala Antihrist. Stavovi izneseni u članku nisu i stavovi autora.   Z. M.

Нема коментара:

Постави коментар