6. 5. 2020.

SVE JE POČELO U VUHANU


Sve je počelo u Vuhanu. Bar zvanično. A nezvanično?

Još uvek se, ipak, pouzdano ne zna kako je virus nastao, odnosno, da li je pušten iz neke laboratorije, ili, pak, da je, iz ko zna kog razloga, nastao prirodnim putem. Nedoumica se podgrejava pravim propagandnim ratom država i masovnih medija. Javno izgovorene reči imaju prizvuk rata. Ono što se dešava, a da ne dopire do javnosti, verovatno je najbliže pravom ratu.

Ipak, čini se da će se, zbog čega je, zapravo, sve i počelo, sve završiti geostrateškim interesima. Višedecenijska pravila igre su, naime, počela da daju drugačije rezultate od zamišljenih.
Setimo se Russia Today i njenog velikog prodora na svetsku medijsku scenu. U početku nikome nije smetalo što se radi o ruskom glasilu. U početku. Međutim, kada se uvidelo da je svetski medijski monopol ugrožen, počelo je sa, najblaže rečeno, neprimerenim i ponižavajućim pritiscima na tu medijsku kuću. "Bumerang efekat" nije odgovarao onima koji su sve tako lepo zamislili.


Unutrašnju borbu u Americi, između globalista i suverenista, samo još snažnije i surovije, prati sukob najvećih ekonomija sveta - Kine i Sjedinjenih Država i ni po čemu se ne razlikuje od sukoba u bilo kojoj sferi na zemaljskom globusu. Kina, kao prastara država, svojevremeno je pristala na nametnuta pravila svetske ekonomske igre i, posle nekoliko decenija istrajnog rada, uspela u mnogim sferama da prestigne Ameriku. Ipak, kao i u slučaju Russia Today, proklamovana pravila će važiti samo do onog trenutka dok to bude odgovaralo najmoćnijem. Međutim, za razliku od prethodnih vekova, Kina je spremno dočekala izazov i, čini se, uzvratila istim onim oružjem koje je njoj bilo pripremljeno, izazvavši, zbog toga, provalu propagandnog besa na drugoj strani okeana...

Za sve vreme pandemijske korona krize, propagandni rat se, dakle,  zahuktava, lažne vesti nemilice zapljuskuju sve okeane, poluistine se promovišu u istinu. 

Geostrateški sukob i interesi su, naime, potpuno ogolili i podrili lažno proklamovani koncept da su svi jednaki i da ista pravila važe za sve...


Uporedo s tim, sukob velikih, međutim, meri se sve poraznijom statistikom unesrećenih na svim stranama sveta.
Postkarantinska opsesivnost,  asocijalnost i nemoć, pod budnim nadzorom vrhovnih pajaca, zarobljena je i zdrobljena artiljerijskim salvama medijske histerije zvane korona, kovid19, kuga...

Čini se da je ovo završna faza ljudskog idiotizma. Nije vreme ni za kakvo čuđenje ili iznenađenje, jer će uskoro da nastupi još pogubnija artiljerija postizolacionog ludila. A onda sledi novi talas...  

Neumorni i kompromitovani mediokriteti, uživajući u otupelosti mase, ispraznim i bezosećajnim jezikom nastaviće da umiruju sluđena i otupela čula.

Suprostaviti se ludilu, čini se, jedina je opcija za čovečanstvo. Svaki drugi odgovor je hranjenje stoglave hidre.    Z. M.

Нема коментара:

Постави коментар