28. 5. 2020.

LUCIFERIJANSKI SVET PALOG ANĐELA


Luciferijanski svet palog anđela je svet gde više ne treba teleskop da bi se jasno videlo u koliko lažnom svetu se živi...



To je novostvoreni svet omame i pomame, upriličen da bi, između mnogo toga, "posednicima istine" bilo lakše da upravljaju (dobrovoljno?) obmanutima... To je svet devete kapije.

U isto vreme, guta se nekritički sve što kažu, jer su ugušili svaki glas istine. Pročistili su ga iz pretrage, izbacili iz biblioteke, glasnogovornika spalili...

Razočaravajuće je da ovladavanje istinama, u smislu masovnosti, postaje prvilegija malog broja ljudi, koji ih doziraju i manipulišu često njihovim suprotnostima: promovišu pogubno za lekovito, pogrešno kao ispravno i navode verujućeg čoveka pravo u klopku, ravno u bolest i smrt.

Ogroman oštećeni deo čovečanstva danas se nalazi u procesu revizije dosadašnjeg iskustva i podvrgava se proveri najbanalnije istine...


Istinotvorci skupo trguju istinama, prodajući svoja znanja zemaljskoj eliti. Ova ih koristi isključivo za sopstvenu dobrobit, papreno ''uvaljujući'' sve kontra: bolest kao zdravlje, umiranje kao život, odricanje i oskudicu kao ''egzistenciju''.

Čovečanstvo danas ne osvaja slobodu, ono se, ponegde, osmeljuje da posegne za pravom. Pravom na slobodu da traga za istinom, da iznese - najčešće usmeno iskustvo, koje se razlikuje od uvreženog, da se usudi da stvari postavi na noge.
Na žalost, kada i ovaj fenomen postane moda, kada, upornim obesmišljavanjem, dostigne najviši stepen apsurda, tada "posednici istine" mogu zadovoljno (ponovo) da trljaju ruke...

Ovaj mazohistički zagrljaj, tačnije blizina, ne dozvoljava da se stvari i fenomeni istinski sagledaju.
Sklonost preterivanju, naime, vodi krajnostima, konkluziji ''ili-ili'', čija je pogubnost rezultirala raspamećenosti sveta u 21. veku, kakve nije bilo ni u mraku srednjovekovlja.

Iluzija izobilja, iluzija sloboda, iluzija tolerancije, iluzija laži, iluzija istine, sazdali su paučinu i stavili upitnik iza svakog pojma danas. Ishaban od upotrebe, i još više od zloupotrebe, razlistao se i umnožio u beskrajno mnogo privida i, u svoj svojoj jednostavnosti, izmiče spoznajnom aparatu.

Posebno ako cilj i nije da se sklopi jedinstvena logička celina, povratak svetu kakav zaista jeste objektivno i za sve, biće težak, bolan i pitanje koliko ikada ponovo moguć.    Ž. Ž.

Нема коментара:

Постави коментар