14. 5. 2020.

ANTIKANIBALISTIČKI STAV MEL GIBSONA

Antikanibalistički stav Mel Gibsona histerično uznemiruje lažniu umetničku elitu Holivuda...


Kada je Džordž Miler 1979-e tražio svog ''Pobesnelog Maksa'', nije se dugo kolebao. Tada mlad, odvažan i za ulogu policajca Rokatinskog saliven, Mel Gibson je lansiran u zvezdanu elitu iz daleke Australije.

Zašto idila između glumca koji je odbio ulogu Džemsa Bonda i Holivuda nije potrajala?
Gibson je rođen u porodici koja je imala jedanaestoro dece, a sam ih, ''mimo reda'' među zvezdama sa istom ženom ima - sedmoro.

Ovih dana isplivava na površinu koliko je netipičan i čovek od krvi i mesa, pošto ga je zvanična propaganda  satanizovala kao alkoholičara i supruga sklonog porodičnom nasilju, pa čak i kao antisemitu!

Naime, budući da je govorio s vremena na vreme ''kroz zube'' o svetu filma, znajući običaje, navike, cenu ulaznice i opstanka u Bulevaru Zvezda, a otkako se otisnuo u samostalne filmske stvaraoce već otvoreno i s prezirom o svetu s kojim se oprostio, Mel Gibson se našao na meti dojučerašnjih prezrenih kolega.


Rat nevidljiv za publiku nije uticao na njegovu slavu, koju je utvrdio sopstvenim radom na filmovima ''Hrabro srce'', ''Isusovo stradanje'', ''Apokalipto'' i ''Greben spasa'', u kojima se na neposredan, drugačiji način od oveštalo - holivudskog pozabavio istorijskim, verskim i temama drevnih civilizacija.

Iako je prvim filmom u sopstvenoj samostalnoj produkciji pobrao sve nagrade, za sledećće su brzo  stigla osporavanja, ali Gibsonov umetni;ki postupak oštro je i beskompromisno kontrapunktirao suprotnosti i naglašavao njihovu nepomirljivost. ''Stradanje Isusovo'' je, pored zabrane emitovanja ''svetovnog'' Isusa u mnogim zemljama sveta zaradilo i anatemu pape.

Gibson je ovih dana u žiži svetske javnosti zbog svog antikanibalističkog stava i svedočenja o razvratu Holivuda, kojem je pripadao i iz njega izopšten.

Ž. Ž.

Нема коментара:

Постави коментар