28. 3. 2019.

HLORELA JE ALGA KOJA ODNOSI POBEDU NAD STARENJEM

Hlorela je alga koja odnosi pobedu nad starenjem, anemijom, trovanjem...

Jedna od prvih lekcija iz botanike su prosti jednoćelijski organizmi, među koje, između ostalih, spadaju i alge. Te najjednostavnije čestice života, od kojih su usložnjavanjem nastajale komplikovanije i složenije vrste, idealne su za posmatranje pod mikroskopom. U gotovo svakoj barskoj kapi može se videti providni zeleni kružić - matrica života biljke - zvana hlorela. Razmnožava se neopisivom brzinom i gde se pojavi, voda dobije modrozelenu boju. Idealna je hrana ekosistema, što se više njome hrane insekti ili žabe, recimo, više se razmnožava, ima je u izobilju.



U ljudskoj ishrani ona je tamnozeleni prah, a može se naći i u tabletama identične, prirodne boje.

Gotovo polovine ove alge bogate hlorofilom - koji je ''krv'' biljke, čine proteini. Hlorofila sadrži daleko više od koprive, pšenične trave ili zelenog lisnatog povrća. Pored toga, ima i nešto masti i ugljenih hidrata i vlakana, vitamina i minerala u izobilju. Sa hlorelom nema anemije.

Sa hlorelom nema ni trovanja. Sve što ljudskom organizmu učine teški metali, negativna i štetna zračenja, ali, isto tako, i pogrešna ishrana, hlorela dugotrajnom upotrebom neutrališe. Kao prirodno ''pametno'' sredstvo uravnotežava funkcije. Hlorela je najidealniji čistač organskih i taloga nakupljenih u organizmu udisanjem, vodom ili drugim spoljnim dejstvom.




Hlorela je, međutim, jedinstvena po sastavu: sadrži molekule dezoksiribonukleinske i ribonukleunske kiseline, čestice DNK i RNK - oni su razlog što se hitro razmnožava i obnavlja.

S obzirom na činjenicu da proces starenja počinje smanjenjem dve vitalne nuklenske kiseline u organizmu, hlorela kao dodatak u ishrani u što kvalitetnijem obliku, nadoknađuje gubitak.

Uz ulogu filtera toksina u telu, značajno usporava starenje i održava vitalnost uz pomoć prirode.

Stoga ne čudi što je obavezna u ishrani svih onih koji su izloženi ekstremnim naporima i što se sa drugim zelenim algama smatra hranom budućnosti.        Ž. Ž.

Нема коментара:

Постави коментар