16. 4. 2019.

AKO SE RATOVI ZAPOČINJU LAŽIMA

''Ako se ratovi započinju lažima, onda se oni mogu zaustaviti uz pomoć istine'' - Džulijan Asanž.


Tajanstveni su putevi onog sveta. Tajanstveniji nego što možemo i da zamislimo. Navode nas jedne na druge, te je tako učinjeno da ludo hrabri Asanž dođe u kontakt sa pravdoljubivim vojnikom, slabog želuca, koji je znao šta Amerika radi na ratištima, ženom u telu muškarca, Čelzi Mening.
Tu počinje istorija, istorija raskrinkanog imperijalizma čiji je zastavnik SAD, i istorija savesti i humanizma čovečanstva u odnosu Asanž - Mening.
Istina (ni)je (još) spasila svet, ali je okovala i Džulijana Asanža i Čelzi Mening. Istim tajanstvenim putevima, međutim, oslobodila je jedino Edvarda Snoudena.

BEZ KAJANJA

Neverovatno je da osoba koja je stupila u kontakt sa osnivačem WikiLeaks - a, spartanskog duha i morala, nikada nije pristala na milost ni saradnju da okrivi saučesnika u otkrivanju velikih istina o američkim vladama koje su potpirivale i izazivale ratove, pljačke i krvoprolića.


Neverovatno je da je, sa svoje strane, Asanž nudio da se preda američkim vlastima i podnese sve ono što mu ''sleduje'' za pomilovanje Čelzi Mening, koja je prošla zatvorsku torturu, razmera koje se samo mogu pretpostaviti. Štrajk glađu i dva pokušaja samoubistva u vojnoj bazi Kvantiko u Virdžiniji, gde je služila tridesetpetogodišnju kaznu, između ostalog.
Do konca za istinu, dakle, ukoliko je nužno! Primer na kakav ne nailazimo često u 21.veku.


SNOUDEN NA CRNOJ LISTI

Čelzi Mening je izašla iz zatvora maja 2017.godine, posle odsluženih sedam godina zahvaljujući pomilovanju 44.predsednika SAD, Baraka Obame.
Asanž je, posle ukidanja azila Ekvadora, u rukama Britanaca i sva je prilika da će biti izručen Amerikancima.
U talasanju čovečanstva najglasnije se čuju Asanžovi roditelji - novinari, kojima je vlasnik Vikiliksa bio poslastica, kao po diktatu svojih vlada, utihli su - gotovo svi, sem Russia Today. Na dan hapšenja i izbacivanja Džulijena Asanža iz ambasade Ekvadora u Londonu, na licu mesta našao se samo kamerman RT da zabeleži nestvaran prizor, koji je obišao ceo svet.
scr russia today 16.04.2019.
I više od toga, RT je objavila stav Rusije da uvažava Asanžov doprinos slobodi govora na Vikiliksu...
Amerika je tek kivna na Edvarda Snoudena, jer je uspeo da izmakne ''ruci pravde'', i to u - Moskvu.
Znajući šta se sprema Asanžu - koji je i ovaj scenario predvideo objavljivanjem fajlova o Ekvadoru i MMF-u, Snouden nije ostao nem, naprotiv, s opravdanim ogorčenjem je prokomentarisao novu situaciju: ''Slike ambasadora Ekvadora koji je pozvao britansku tajnu policiju u ambasadu kako bi izvukli izdavača i novinara iz zgrade će završiti u istorijskim knjigama. Asanžovi kritičari mogu da se raduju, ali ovo je mračan trenutak za slobodu medija''.
Od 2013.godine, otkada je van domašaja ''ruke pravde'' SAD, Snouden je rak rana duboke države, koja nije uspela da ga se dočepa.
I to je upravo razlog što će ''naoštriti'' argumente protiv Asanža, ukoliko ga Britanija izruči.
Eto nas u 21.veku u vremenu mrklog mraka za istinu.



Kome istina još treba, kad iluzije crtaju granice zone komfora, poručuju dželati u čijim su rukama spremne makaze za dugačke jezike...

Ž. M. Ž.

Нема коментара:

Постави коментар