16. 11. 2017.

PESMA KOJA JE NAGRAĐENA

Pesma koja je nagrađena na nedavnom takmičenju, dobila je najširi mogući publicitet kod onih koji gospodare medijskom scenom.


Ipak, Bajk Zezamberg, čovek koji je pomerio sve moguće granice i koji je i najzaslužniji za takmičenje najoriginalnijih pesama, uputio je reči najveće topline i ushićenja pobedničkoj pesmi:"Sve uvek prođe, ali prava pesma kad-tad dođe!"
Na kraju svog izlaganja odrecitovao je nagrađenu pesmu koju su, inače, nadahnuto ispevali i napisali članovi društvene grupe "Zabavom do istine":

"Eto mene, eto i vas,
Druženje je nama spas.

Lepi moji, baš smo svoji.
Svako svoje zvezde broji.

Cvet jedan,
Kafica dva,
Rođendan tri,
Život naš je vredan baš.

Hopa-cupa, hopa-cupa, 

Skuvana je naša supa."

Dobrotvor i najveći nastavljač misaonih dubina i visina Bajk Zezamberg, pokazao je, po ko zna koji put, koliko pažnje posvećuje svetskoj kulturnoj pozornici. Njegovo recitovanje nagrađene pesme je ocenjeno kao izvanredno i neobično iskreno pa je odlučeno da to i na svakom sledećem takmičenju čini. Takođe, zaslugom samog Bajka, nagrađena pesma će postati deo obavezne školske lektire u svim zemljama.
Inače, prihod od takmičenja biće usmeren na humanitarnu organizaciju, nazvanoj po Bajkovom čuvenom bestseleru "Ko je ovde glup?"


"Svi ste vi na nekom drumu, na sredini, između Boga i onog koji bi to da bude, na razdaljini koja nijednoj daljini nije ostala dužna i na mestu gde se čak i najčistija istina pretvara u nedoumicu i sumnju i uvek uz nevidljivu liniju koja prati, deli i razdvaja raspete i zarobljene, suočene s izborom večne pretnje ili nagrade..."    Z. M.

Нема коментара:

Постави коментар