7. 11. 2016.

OPORAVAK SISTEMA - OSMEH SE NE NAPLAĆUJE

Nije tajna da se na mnogim kursevima za "osvešćivanje", kod Bajka Zezamberga, potanko objašnjava da između našeg mozga i kompjuterskog  programa nema nikakve bitne razlike. Zapravo, na jezgrovit način se dokazuje da je ljudski mozak samo običan softver - program. Doduše, sastavljen od finih "sivih ćelija".

Čini se, posle ozbiljnog proučavanja iznesene teorije, da je to, ipak, tačna tvrdnja.
Poznato je, naime, da su operativni sistemi imali pred sobom, kada su stvarani, naš mozak. Naše moždane ćelije su im, naime, bili obrazac za svoje nastajanje i razvitak.
U bliskoj i naučnoj budućnosti, koja, inače, tek što nije nastupila, stvari će, verovatno, da budu potpuno preokrenute i uloge će da budu promenjene. Tačnije bi bilo napisati da ćemo mi, napokon, prihvatiti istinu šta je naš mozak.


Osveženi mozak (program), dakle, po Zezambergovoj teoriji, moći će da se bez ikakvih problema uhvati u koštac sa svim životnim nedaćama.
Naizgled, neće se primetiti nikakva razlika u odnosu na prethodno stanje. Samo naizgled.
Mnogo toga će, zapravo, da bude jednostavnije i lakše. I to sve zahvaljujući jednoj, gotovo, epohalnoj Bajkovoj zamisli - oporavku sistema ili na anahroni način rečeno - vraćanje moždanih vijuga u optimalno stanje.


System restore ili oporavak sistema, bar kada je čovek u pitanju, daleko je jednostavniji postupak u odnosu na uludo potrošeno vreme preispitivanja, lutanja ili, odlaskom kod psihologa, rešavanja emotivnih problema na staromodan i ne toliko efikasan način.
Zezamberg , legendarni tvorac epohalnog dela "Ko je ovde glup?", zadovoljan što će njegova teorija da bude pretočena u stvarnost, preporučio je da sve bude besplatno.
Po svemu sudeći, tako poboljšani, ljudi neće imati nikakvih ozbiljnih problema u životu. Ukoliko se i desi nešto neplanirano i loše, kao što je već rečeno, sledi - oporavak.
Uz osveženi osmeh koji se podrazumeva...

 
P. S. Tekst, bez obzira što je pisan u, pomalo, šaljivom tonu, nije daleko od istine. Naime, poproličan broj kurseva koji se bave tzv. životnim napretkom, zaista zastupa tezu da nema nikakve razlike između našeg mozga i kompjuterskog programa. Dakle, pogrešan program, koji smo vremenom "instalirali", na lak i bezbolan način će moći da se promeni. Osmeh se ne naplaćuje...   Z. M.

Нема коментара:

Постави коментар