13. 6. 2016.

VEK USAMLJENIKA JE STIGAO

Vek usamljenika je stigao... 
Vest koju smo toliko dugo čekali je pred nama... 




Na posebno odabranom i merodavnom mestu, bar po još nezvaničnoj informaciji, odlučeno je da 21. vek bude proglašen vekom usamljenosti. Određenog dana i određenog meseca svake naredne godine biće održani prigodni  susreti sa samim sobom, sve u čast tako značajne manifestacije. Mesta, gde će se ti susreti odigrati, naravno, brižljivo su izabrana. Gledanje u jedan, dva, tri ili, što je namenjeno najupornijim i najtalentovanijim, gledanje u četiri zida.

Svaki manifestant će, inače, imati po jedan pametni telefon, odnosno, najbolju moguću dopunu i pomoć. Biće ozvaničen i novi naziv za usamljenika - interni diskutant. Složenije ličnosti, pravi šampioni unutrašnje konverzacije i umovanja, biće nagrađene sa po još jednim zidom, nalik poznatoj Zezambergovoj krilatici: Pogled levo, pogled desno - nikad tesno.

Radi se, naime, o rezultatu višegodišnjeg istraživanja najtalentovanijeg tima stručnjaka za unapređenje asocijalnog ponašanja. Ideja je, svi dobronamerni usamljenici su primetili, krajnje jednostavna i osvežavajuće delotvorna: Cilj je da se dostigne sedam milijardi dobrostojećih usamljenika, zatim osam i tako redom. 
Kao što je odavno primetio guru internog iskoraka u ćorsokak, Bajk Zezamberg: 
Ideja... 
Da li išta ima bolje od nje?
  Z. M.

Нема коментара:

Постави коментар