22. 7. 2016.

PRIČA O SREBRU - ANTISEPTIKU I DEZINFICIJENTU

Priča o srebru, najjačem prirodnom antiseptiku i dezinficijentu, dobila je u novije vreme sasvim drugu dimenziju. Od ignorisanja pozitivnih dejstava, do, odnedavno nove harange protiv ovog plemenitog metala i, posebno, njegovih tako lekovitih soli.

Ne tako davno, tržište je preplavila ponuda srebrne vode. Tradicionalno surevnjivi, ali i lako prijemčivi za sve novotarije, potencijalni korisnici su se sumnjom vrteli glavom ili, ne pitajući za cenu, kupovali tečnost u malim pakovanjima i uzimali je prema uputstvu. Pre nego što bi postigli ikakav rezultat, već su dizali ruke od nove zdravstvene potrage za instant eleksirom protiv tegoba koje su ih mučile.
Pozivajući se na dugu tradiciju dobrobiti srebra, proizvođači su zadovoljno trljali ruke: ako je valjalo starim Grcima i Rimljanima, u srednjem veku korišćeno za dezinfekciju hrane i izvora vode, mornarima koji su na dugim plovidbama srebrnjakom „krstili“ vodu od nečistoća, ali i za zaceljivanje rana i opekotina, tek će koristiti modernom čoveku, izloženom brojnim pošastima zagađenja i, posebno, negativnih zračenja kojima je izložen i spolja i u svom životnom prostoru (dejstvom neizbežnih aparata).


Upravo zbog toga što je jonsko srebro (u obliku soli srebronitrata) postalo moguće napraviti i u kućnoj varijanti uz pomoć jednostavnog i jeftinog aparatića i koristiti ga za rešavanje ogromnog spektra problema, farmakomafija pokreće jednu od mnogobrojnih harangi sa jedinim, redovno opovrgavanim argumentom - da se srebro upotrebom taloži u vitalnim organima i izaziva trovanje organizma. Nova priča za nove korisnike, u cilju njihovog odvraćanja od posezanja za jeftinom, efikasnom i sigurnom preventivom i pouzdanim lekom, koji je preživeo generacijske hajke.
Za nove korisnike koji slepo veruju u sve što im se u bogatoj propagandnoj medijskoj ponudi servira - danas ovako, sutra onako.
Jedno medicinsko istraživanje obavljeno na 50.000 ispitanika,  dokazalo je da je srebro stopostotno efikasno u uništavanju svih vrsta bakterija, čak i onih otpornih na antibiotike: stafilokoka, meningokoke. Ali i virusa, uključujući i HIV-ogromnim dozama.
Srebrom su izlečeni čak i neizlečivi karcinomi, s izuzetkom otpornijih – pluća i gušterače.
Glavobolje, alergije, impotencija, hronični umor, štitna žlezda, dijabetes, astma, kašalj, upale sinusa i krajnika, akne, kožne bolesti, opadanje kose, paradentoza, hemoroidi, sijaset neprijatnih bolesti upotrebom jonskog srebra se povlače dokazano je tokom ovog šestogodišnjeg istraživanja.
Apsolutno je ovom prilikom dokazano i da je srebro neškodljivo čak i za odojčad, da nema nikakvih nuspojava, kamoli toksičnog taloženja u organizmu, kao i da se elementarno srebro izlučuje iz tela za 24 časa.
Rezultati ovog istraživanja zadržavani su u „bunkeru“, daleko od očiju javnosti duže od decenije. Oni znače ogormne gunitke za farmakoindustriju. Srebro je jeftino i pristupačno, a dokazano najači i najefikasniji imunostimulans. Dovoljan je srebrni pehar, ili srebrna kašičica, ili, po recepturi naših predaka, srebrni novčić u vodi, da ona bude lekovita i efikasna.
I u slučaju negativnih i štetnih zračenja kojima smo svakodenvno izloženi dejstvom antena, mobilnih i bežičnih telefona, kućnih aparata, strujnih i energetskih instalacija, srebro se pokazuje, budući najbolji provodnik u prirodi, kao posebno efikasno.


Najnovija istraživanja dejstva zračenja mobilnih telefona na čoveka, obavljena u Engleskoj i Japanu 2002.godine, kao i u nordijskim zemljama, dokazala su da telefonski razgovori u trajanju od tri minuta podižu temperaturu mozga za jedan stepen Celzijusa. Upotrebom telefona, pod dejstvom mikrotalasa za kratko vreme se razara membrana moždane ćelije njenim preteranim zagrevanjem, čime se deformiše i biva izložena ogromnim zdravstenim rizicima.
U poplavi „zaštitnih sredstava“ ističe se neutralizator štetnih zračenja „Serb“, ovenčan sa više od 100 medalja svetskih sajmova za najbolju i najkorisniju inovaciju u ovoj oblasti. U varijantama za zaštitu prostorija raznih dimenzija, kao i individualnu, sam pronalazač, pored primeraka svog mesinganog čuda sa pozlatom, posle upoznavanja sa nesvakidašnjim delovanjem srebra, odlučio se da svoj „zavojni“ privezak prevashodno proizvodi u srebrnoj varijanti, kako bi pojačao dejstvo patenta koji ga je proslavio širom sveta.     Ž. Ž.

Нема коментара:

Постави коментар