30. 12. 2017.

MOŽDA SE I NE DOGODI NIŠTA

Možda se i ne dogodi ništa...


Koliko god pokušavali, nijedan praznik ne može prići Novoj godini. To je jednostavno tako. Nikad dovoljno ne odrastemo da steknemo imunitet da odolimo čarima najluđe noći, tom zovu ludosti i nasedanju na priče nekih bivših i omatorelih ljudi koji se hvale time što je nisu dočekali, i što su, kao da se ništa ne događa, uobičajeno umorni legli pre ponoći, preduhutrivši razočarenje.
I kad nismo u godinama da nam se mogu događati “susreti najveći na svetu”, sudbine, kako ih mladost zove, ne prestajemo da im se nadamo - ne bismo se iznenadili da nas upravo na dočeku neka neočekivana sreća snađe! Zato kao da smo posle ma kako blistavog i ludog dočeka pomalo razočarani…


Možda se i ne dogodi ništa, ali mi čekamo. Svaku novu godinu s istim detinjim nadama. I zato je lepa. I zato se i mi doteramo, Da budemo spremni za daj Bože.
I kad znamo da onaj koga smo voleli sigurno više neće doći, i da smo nepovratno izgubili drage i mile, i kad smo sigurni da se toliko toga neće ponoviti, ona stiže uvek, stiže svima, okićena lampionima naših nada, ukrasima naših želja, zvezdama naših treptaja.
A zbog svega toga, onaj dan sutradan, dan buđenja u ogromnom razočarenju što u stvari ništa nije ni novo ni drugačije, najradije bismo da prespavamo. Zagrejani od slavlja, ne odustajemo, sve se nadajući da se i tog 1.januara još nešto može promeniti.
Ko zna?         


Vrteška

Нема коментара:

Постави коментар