10. 9. 2016.

VARGINHA - POPRIŠTE NLO INCIDENTA 1996.

Grad u Brazilu, Varginha, bio je poprište, po svedočenjima nekoliko stotina svedoka, nesvakidašnjeg NLO incidenta u januaru 1996. godine.
  U blizini egzotičnog brazilskog grada navodno se srušio NLO objekt. Tri devojčice su, naime, prišavši mestu udesa, ugledale nepoznato i, očigledno povređeno, neobično biće. Po opisu, imalo je, navodno, tri roga na glavi i zaudaralo je na amonijak. Bilo je oko metar i pedeset cm. visoko, sa velikim i crvenim očima. Plod mašte, reklama ili…
Pozvana je vojska koja je nesrećnog stradalnika sprovela u bolnicu. Vest se ubrzo proširila, uključila se štampa i mnogobrojni svedoci su dali iskaze koji su se u većini slučajeva podudarali. Izjave su dali vojnici, medicinsko osoblje, građani…

 
Iznad grada je, u to vreme, viđeno pojačano prisustvo nepoznatih letelica, vrlo sličnih nedavno srušenoj.
Međutim, uskoro, kao da je sve krenulo u suprotnom pravcu. Zaprećeno je kaznama svakome, ukoliko bi bilo šta rekao ili napisao u vezi srušenog NLO i viđenog posetioca.  Stavljena je oznaka „strogo povqrljivo“.


Događaj je, vremenom, za mnoge ostao upamćen kao odličan pokušaj reklamiranja turističkog potencijala Varginhe. Za druge, pak, kao ko zna koje po redu zataškavanje od strane nadležnih. Od zagonetnog posetioca i stradalnika, inače, nije bilo ni traga ni glasa… Z. M.

 

Нема коментара:

Постави коментар