27. 10. 2016.

NA UDARU - KOPRIVA

Američka asocijacija za lekove svojevremeno je zabranila proizvodnju indijske konoplje, tradicionalno vekovima korisne i zdrave biljke sa, prosto rečeno, neograničenom upotrebom, proteravši je u ilegalu.
Jedna za drugom, zabranjivane su i lekovite trave, tradicionalno u upotrebi u narodnoj i alternativnoj medicini. Na red je došao orah, a trenutno Evropu potresaju žestoki otpori zavodjenju zabrane na - koprivu.

Naime, čuvenim Zakonom o hrani, direktivom 2004/24/EC, koju je potpisalo više stotina zemalja sveta, polako i sigurno biće zabranjena proizovdnja i promet lekovitog bilja - bez kontrolisanog semena i licence na proizvode (koja košta 100.000 evra!).
Prva na udaru našla se kopriva - prvenstveno zbog svoje upotrebe u prirodnoj, vekovnoj zaštiti bilja od štetočina, da o njenim poznatim lekovitim svojstvima za čoveka ne širimo opštepoznatu priču.

Čime su se medicinskoj i farmakomafiji zamerile samonikle biljke?

Njihov neporeciv efekat tamo gde medicina i hemija nude skalpel, zračenje ili hemoterapiju, u "alternativnoj" medicini, rezultati u izlečenju koji se više ne mogu kriti, sve one koji na bolestima zgrću milijarde tera u paniku do te mere da lekovito bilje, a medju njima i namirnice u širokoj upotrebi, kao što je, na primer, orah, mogu samo da pokušavaju da - zabrane!

Postavlja se, prirodno, pitanje kako se može zabraniti, primera radi, samoniklo lekovito bilje? Tako što se sada zakonski u državama koje su potpisale Codex Alimetarius, navodne međunarodne standarde o hrani, ACTA, i Direktivu EU sme gajiti samo dozvoljeno, od semena do postupka i stavljanja u promet - sa paprenom licencom.

To bi u krajnjem značio konačni obračun i sa alternativnom medicinom, koja se, paralelno, putem malog miliona skupih suplemenata ustoličila kao paraindustrija.

Farmakomafija je odlučila da zada završni udarac konkurenciji.

U dogledno vreme će se, dakle, mnogi popularni suplementi i preparati "valjati" ispod ruke - što će im podići cenu, ili, poput najotvorenije prodaje droge online - na deep web-u.




Dakle, nastaviće u sadejstvu, organizovane strukture da zagadjuju životni prostor, seju laboratorijske smrti (rak, AIDS, ebola...), "leče" i - zabranjuju lečenje.     

P. S. Lekovitost koprive zavisi i od prispeća njenog roda. Poznato je da prvo branje daje stoprocentni učinak. Kako prolazi vreme, svako novo branje i korišćenje  smanjuje njeno lekovito dejstvo. Poslednje, čak, izgubi i do 80 procenata prvobitnog.

Ž. Ž.

Нема коментара:

Постави коментар