24. 10. 2016.

STANJE SE UVEK MOŽE POPRAVITI - KRATKI VODIČ

Stanje se uvek može popraviti - kratki vodič je, upravo, zbog toga ovde da bi to pokazao.


Nezvanična statistika prognozira da će već za četiri godine svaki drugi medju nama biti suočen sa, još uvek neizlečivom bolešću, rakom. Bauk neizlečivih bolesti nadvio se nad čovečanstvom, ali je rak, tumor, kancer apsolutno najčešći.

Mogućnost oboljevanja, bilo nas samih, bilo bližnjih ne ostavlja nam mnogo izbora.
Ma koliko verovali da se rak događa drugima, moramo biti svesni očiglednih činjenica: da naše zdravlje podrivaju zagadjen vazduh, voda i hrana, ništa manje zatrovani medjuljudski odnosi, ili opšte stanje u društvu. Idealna klima za napad i prvu pobedu najvećeg neprijatelja zdravlja i okidač bolesti jeste slabljenje imuniteta, odbrane našeg organizma pod stresom.
Mnoge studije dokazuju štetnost stresa po odbrambeni sistem...

Kratki vodič

Namera ovog teksta je da bude kratki vodič do ozdravljenja.
Ni zdravlja ni ozdravljenja, logično, nema bez promene pogleda na svet, što podrazumeva najprosečnije mentalne mogućnosti.
Svaki razuman čovek će shvatiti da opšta konstelacija odnosa u svetu NE ZAVISI od njega, da za nju nije kriv i nije odgovoran, jer na to ničim ne može da utiče.
Ne može da utiče ni na mnogo štošta što ga uzbudjuje u neposrednom okruženju - u porodici, na poslu, susedstvu. Zašto bi brigom o onome što mu je nemoguće ugrožavao svoje zdravlje i, posledično, sebi i bližnjima prouzrokovao brige i probleme, zar ne?

Postoje, svakome primereni načini, za preusmeravanje pažnje na one stvari koje donose rezultate: to može biti baštovanstvo, putovanja, zdrave preokupacije kakve su čitanje, sticanje znanja, gledanje filmova, odlasci u pozorišta, šetnje, druženja sa prijatnim ljudima. igranje šaha, jamba, karata, otkrivanje čari nepoznatih talenata....nalaženje novih smislova. I, naravno, vera, molitva.
Neprijatelji izbegavaju stabilne ljude, s jakom voljom, koji su zauzeli svoj kurs u životu i otkrili zadovoljstva, načine da budu spokojni i srećni.

Odoleti panici, savladati stres

Ako se već direktno suočite sa bolešću, znajte da ona vreba najpre upravo tu volju i stavlja na probu vašu psihičku snagu da je podnesete i oduprete joj se. Najviše joj odgovara predaja, slepo verovanje zastrašujućim lekarskim dijagnozama i prognozama.
Podržite ili obezbedite sebi podršku, okruženjem koje vam prija, može da reaguje i pomogne. Koje vam ne da da klonete i predate se. Ne zaboravite da su očajanje i depresija (ukoliko predugo potraju) idealna podloga za napredovanje bolesti kao i vaš poljuljan odbrambeni sistem.
Povratite se od šoka u razumnom vremenu i odmah preduzmite mere.

Obavezno proverite dijagnozu

Proverite svoju dijagnozu.
Nadjite vodiča u lekaru koji će vas uputiti koje su vam analize najpotrebnije.
Kakav god bio rezultat, ne predajte se. Stanje se uvek može popraviti, čak i onda kada su vam oni koji treba da vas leče izbrojali dane.

Na tom putu je najteže lutanje. Ono iziskuje najviše vremena neophodnog za borbu sa bolešću. Nijednog se trenutka nemojte zavaravati da je na "alternativnom" putu lakše od onog koje serviraju standardna medicina i njena vladarka - farmakologija. Neopisivo je mnogo "čarobnih" i "svemogućih" prirodenih lekova, kao i "stopostotno" iseceljujućih metoda. Čak i "dokaza" za to.
Setite se da niko, nikada i nigde nije odgovarao za pogrešnu dijagnozu i ishod lečenja. Radi se o vašem životu.
Na žalost, ostaćete na tom putu sami, ukoliko nemate za vodiča upućenog srodnika ili prijatelja. Pabirčićete i kombinovati iz ogromne raspoložive ponude, nadajući se najboljem ishodu. Jer, valjda bi kruna pala s glave nekom od dobro upućenih poznavalaca delovanja alternativnih sredstava i metoda ako bi kojim slučajem objavili i sistematizovali svoje znanje i iskustva u izlečenjima. Pardon, iseljenjima. Jer, spasavajući život, oni neće reći tarifu, već će vam uporno preko sebe podmetati, po prinicpu multilevel prodaje, te aloju, te alge, svakojake gljive, najače antioksidanse, super vitamine i suplemente, računajući kako su vam preko potrebni na izgubljenom putu. Naravno da je vrlo problematično šta vam od svega toga deluje u kombinaciji i na koji način, a sami nemate predznanja ni koncentracije da se detaljnije uputite. Lečeći jedno, možete, baš kao u standardnoj medicini, upropastiti drugo. Ni biljke nisu bezazlene, ako se pogrešno kombinuju.

U najboljem slučaju možete proveriti šta sadrži, kako deluje i koje nuspojave ima svaki preporučeni preparat.
Kad ste proverili dijagnozu i ako zaista bolujete od onoga što su vam lekari dijagnostifikovali, priberite se kako biste sami doneli najbolju odluku kako da se lečite. Odlučite se kad se dobro raspitate o delovanju i nuspojavama operacije, zračenja ili hemoterapije; podjednako kao i o onome što vam se nudi u alternativnoj medicini. Imate i treću mogućnost, da kombinujete preporučeni konvencionalni protokol sa onim što se iz "alternative" ne "sudara". Odluka i izbor je na vama, dok se zakonodavstva ne dosete da medicinske protokole uvedu po zakonu, kao u slučaju obaveznog vakcinisanja dece.

"Zelena" krv (hlorofil), glina, povrće...

Kao neko ko je silom prilika morao da tumara, moljaka, kamči i vuče za rukav od lekara do nadrilekara, navešću nekoliko neškodljivih i univerzalnih biljaka za oporavak imuniteta i jačanje organizma za borbu protiv opakog raka.

Detoksikacija zelenom glinom je prva i neophodna stvar za čišćenje jetre, unutrašnjeg organa koji preradjuje sve što unesemo u organizam, pa i lekove, posledice zračenja, hemoterapiej i ostalo.
Posle kratke pauze, još uvek našte i pre doručka popiti čašu napitka od hlorofila iz koprive ili zelenog soka pšenične trave, spelte ili ječma. Pošteni proizvodjači daće vam savet da ga lako možete proizvesti u domaćoj radinosti. Da ne biste lutali, za preradu koprive, spelte, ječma, ali i korenastog povrća i čvrstog voća koristite specijalni sokovnik za hladno cedjenje sokova. (Ovo upozorenje je zbog toga što vam ekstra brzi blenderi neće dati pun efekat, jer zagrevanjem sečiva uništavaju dragocene sastojke pripravaka, a novac će vam svakako trebati za što kvalitetnije, po mogućstvu organske namirnice).
Uz doručak možete popiti sok od sveže cedjenih citrusa, koji potpomaže apsorpciju gvoždja, bitnog sastojka krvi.
Posle doručka obavezno popiti barem dva čepa liposomalnog vitamina C (mega doze...), i makar još jednom u toku dana.
Ne zaboravite na magnezijum, u idealnom obliku za oralnu ili intradermalnu upotrebu - magnezijum hlorid.
Kafu zamenite kakaom, igrajte se začinjavajući hranu đumbirom, kurkumom i svim onim što je dokazano zdravo.
Mnogo svežeg voća i povrća, posebno lisnatog, a najviše živopisnog i, po mogućstvu, ceđenog ili tek blanširanog, začinjenog hladno cedjenim uljima, koja su takodje neophodna. Ukusno je i lako se usvaja. Semenke, semenke, semenke...
Vežbanje ili šetnja se podrazumevaju. Raspitajte se o pravilnom disanju.
Prva poboljšanja opšteg stanja primetićete posle dve nedelje. Priručnik za prvu ruku sadrži samo opšta mesta. Korigujte ga prema sebi i sopstvenim potrebama.
I javite se.

P. S. Mleko vam neće biti od neke koristi, sem ako nije kokosovo, sojino, bademovo, susamovo, pirinčano...izbor je gotovo neograničen.

Ž. Ž.


Нема коментара:

Постави коментар