30. 10. 2016.

VIRUS NEOGRANIČENOG I NEKONTROLISANOG

Što napadanije, to popularnije, zaključak je hit teme vezane za upotrebu ili korišćenje takozvanih socijalnih ili društvenih mreža.
 
Izuzmemo li činjenicu neverovatnih mogućnosti zloupotreba (do zavisnosti i sasvim nevirtuelnog -posredovanog nasilja), društvene mreže imaju verovatno teško spoznatljive mogućnosti u širenju infromacija i ideja.
Upravo su one primer kako proizvod može da porobi svoga tvorca i prevaziđe njegovu prvobitnu demijuršku ideju. Kao što će jednoga dana, za sada je samo pretpostavka, ali i kao mogućnost izvesno preteća, mašina koju je stvorio ljudski um njime ovladati i na neki ga od načina porobiti. „Peške“ se, naime, više ne zbrajaju ni prosti brojevi...

Društvenim mrežama ovladao je virus neograničenog i nekontrolisanog širenja.
Verovatno da se do „u dubinu“ može vladati određenim kodiranjem, ali je izvesno da se u određenim krugovima „prijatelja“ bilo kakva moć otrgla s lanca.
Postoje, naravno, brojni aspekti društvenih mreža. Retki koji ih koriste ciljano i namenski, imaju priliku da prepoznaju posebne i retke profile i sjajne ličnosti.
Sa mnogih stranica se mogu saznavati činjenice i vesti gotovo automatskom brzinom.
Na društvenim mrežama se može naći mnogo kompetentnije razvijena tema nego na slobodnom netu. Ponovo je ključna stvar - upotreba.       Ž. Ž.

Нема коментара:

Постави коментар