15. 2. 2016.

POSTANJE POČINJE ROĐENJEM NIŠČIH

Neprimetno kao i svaka istinska pošast, uvukla se i infiltrirala u svakodnevicu velika opasnost u rangu nove religije. I ova se vlada po istom načelu credo quia absurdum est. Ishodi iz crne rupe neznanja, a Postanje počinje samim rođenjem Niščih.


Da li je ekološko zagađenje, ciljano dejstvo hemijskih, fizičkih i svih ukroćenih nebeskih sila, modifikovana hrana i ideološka trovačnica posejala puke eone, najniži stupanj bitka, svest je prognana kao suvišan i bespotreban zamor.
Nova svetska religija, oveštala fraza poslednjeg doba, međutim, jeste osvedočeno antiduhovnost. Ne počiva na vrednostima, pa ni nevrednostima. Ona traje koliko može trajati letargija, međutim, vreme je, ne zaboravimo, ipak večnost. Večnost u smislu trajanja nekih bića čijeg smo rođenja, rasta, pupljenja i smrti svedoci, sve gotovo u trenu. Poput nekih vrsta leptira.
Doživljavajući sopstveno rođenje kao krunsku činjenicu Postojanja, novi nihilisti uživaju u trenutku, bez želje da osete ikakvu srodnu emociju sa bližnjim. Ne znaju za bliskost ni solidarnost i time se diče. Orgastički uživaju u onome što se u neka prošla vremena zvalo ludilo. U genetski kod im je upisano da je ono nekažnjivo, dakle, poželjno. Duboko u sebi veruju da je ispraznost koju isijavaju hedonizam. Nije se rodio taj koji može i uopšte sme da pokuša da ih razuveri. Nauživaće se u utuvljivanju prava na sopstveni stav i mišljenje.
NN je obesmislio svaku vrstu komunikacije i sveo je na puki hir.


Obaveze su klizne.
Norme pasee.
Znanje škodi.
I ništa ne postoji. Samo nam se čini.   Ž. Ž.

Нема коментара:

Постави коментар