27. 12. 2015.

PA SREĆNA NAM 2016.

I opet puno lepih želja, zdravlja, uspeha i zaborava za neke ne tako lepe trenutke. Zašto bi ih pamtili ako baš i nisu bili dobri?
Naravno, ni zbog čega. Zato mi i imamo ugrađene antene da potisnemo ružno a u sećanju sačuvamo lepo i to, kako vreme prolazi, sve lepše i kvalitetnije činimo. Hvala Bogu pa je to prirodno i korisno... Zato se i vredi podsetiti nekih lepih stvari u uskoro bivšoj godini. Nama, recimo sa Vrteške, nekoliko puta se rušio sajt, menjali zbog baksuzluka imena i... pregurasmo. Jedan fb profil nam je blokirao Zezamberg i nazdravismo šampanjcem zbog toga... Onih pet rušenja su već davna prošlost, smejaćemo se kada ih se setimo...  dok se Zezambergu i, inače, uvek smejemo. A u svetu je, jer to je najvažnije, sve bilo dobro.
Naravno, najvažnije je da smo dobili klimu. Neko se ljuti zbog toga. Svakako bez valjanog razloga, jer ako nešto dobijemo a pre toga uništimo, svi treba da se radujemo i svima, koji su nam je tako osveženu poklonili, treba da smo zahvalni uvek... Dogovor je dogovor, tako da i njemu nazdravljamo iz one iste boce. Eto, sve ostalo je onako kako smo očekivali i unapred se radovali. One, ponovo da naglasimo, ružne stvari koje su se desile, već smo zaboravili, tako da više, hvala Bogu, ne postoje, ali su zato tu one lepe i najbolje. Pođimo redom,  Oskari su podeljeni, Nobel je zadovoljan a serijal Rata zvezda nas je vratio u vreme ispod 18. Doduše, kako koga. Ne bi bilo u redu nabrajati više tako lepih svetskih dešavanja jer možemo da se uobrazimo, a to nije baš preporućljivo.
Da rezimiramo: Sledeća godina će biti prelomna zbog još jednog klimatskog poklona, mira i sreće u svetu, novih Nobelovaca, nastavaka već urađenih filmskih nastavaka i iznenađujuće  dodeljenih Oskara a kao poslastica se čuva otkriće da je Zemlja ravna ploča. Tu će, svakako, biti i novi, ojačan i nikada vitalniji zaborav. E pa srećna nam Nova 2016.  Vrteška

1 коментар: