7. 11. 2015.

ISTRAŽIVAČKE LABORATORIJE

Korporacije mogu da odahnu. Priroda je ustuknula i poražena je… Vodeća u priznavanju lekovitih i "štetnih" biljaka, suplemenata i dodataka ishrani, gotovo monopolistička, svetski priznata, a u stvari nametnuta, 

Američka agencija za hranu i lekove, zabranila je mnoge supstance prirodnog porekla bez kojih nema zdravlja, a na duže staze ni života.
Cilj joj je da nametne upotrebu hemijskih, veštački proizvedenih laboratorijskih koncentrata, pod firmom ekstrakata. Cilj joj je, takođe, omasovljenje "zakonitih" i "priznatih" farmakoloških industrijskih sredstava, jer je industrija navodnog očuvanja zdravlja na ovaj način najprofitabilnija na planeti.

Istraživačke laboratorije širom sveta podnose joj na "legalizaciju" supstance dobijene veštački ili iz prirode.
Iz iskustva bi se reklo da prednost daje svim onim sredstvima i preparatima koji na brz način lišavaju bola, ostavljajući dugotrajnom upotrebom teške posledice, a ne lekovima.
Bezbroj je primera iz svakodnevice koji ovu stratešku orijetaciju svetski vodeće Agencije potvrđuju.
Doći će vreme kada će ona, kao u futurističkim filmovima, zabraniti sve što dolazi iz prirode kao štetno i, najverovatnije, proizvesti čudotvornu dnevnu dozu svega neophodnog organizmu u jednoj čudotvornoj kapsuli.
Dotle, Američka agencija za hranu i lekove proteraće iz kuhinja šargarepu, luk, jagode, prirodno gajene namirnice biljnog i životinjskog porekla i prednost dati sintetički napravljenim obrocima, koji će sadržati sve ono što je čoveku neophodno za život.
Ista agencija je zabranila, primera radi, gajenje i upotrebu prirodnog i zdravog, ali i lekovtiog zaslađivača - stevie. "Slatka biljka" se gaji u posebno kontrolisanim i otežanim uslovima u retkim zemljama čija su je liberalna zakonodavstva "dozvolile", dajući za pravo korisniku da bira između opšteraširene saharpze, belog šećera, i alternativnih zaslađivača, među kojima je stevia izuzetno retka i dragocena.
Ista agencija je, primera radi, nedavno, zabranila i orah u mnogim zemljama, proglasivšpi ga štetnom i opasnom biljkom!


Sa druge strane, odobrila je dokazano razorne i štetne veštačke zaslađivače poput aspartama, u neograničenoj upotrebi u niskokaloričnim napšicima, koju posebno koriste mladi!/Dozvolila je upotrebu dokazano štetnog po zdravlje glukoznog sirupa u gotovo svim industrijski proizvedenim slatkišima, za koje se zna da ih najviše troše najmlađi!
Stavila je ad akta i sa one strane zakona gajenje najkorisnijih lekova, o čijoj je korisnosti nauka rekla svoje i dostavila dokaze, te ih iz "bele" preselila u "sivu" zonu. Beskonačna polemika oko legalizacije marihuane samo je spinovana marketinška igra bez granica sa ciljem progona i uništenja svake stabljike izuzetno lekovite indijske konoplje.
Oko svega što je zabranjeno plete se fama. Cilj ovog teksta nije da joj se priključi, već da prati argumente.
A oni su da je izvesni Rik Simpson dokazao da ulje određenih ženskih primeraka ove stare biljke, gajene i upisane u almanahe kineske carske medicine 2.700 godine pre nove ere, kao i u egipatskoj i drevnim civilizacijama, i danas leči najteže i neizlečive bolesti i to čak i u poodomakloj fazi. Posledica ove restriktivne selekcije jeste ogroman rizik uzgoja dokazano lekovite kulture i nedostižno visoka cena njenih proizvoda na tržištu.


Specijalno ulje indijske konoplje, kanabisa, dobijeno posebnim načinom iz ženskih pupoljaka, sadrži lekovite materije koje leče sve vrste raka oralnom ili spoljnom upotrebom, čak i u fazi metastaze, u brojnim studijama dokazuju brojni naučnici. Ova istina širi se gotovo ilegalno, jer zvanična medicina, oslonjena na i poduprta dozvolama i zabranama famozne AAHL, metode izlečenja na prirodan način smatra šarlatanstvom, dok zagovornike i propagatore progoni i zabranjuje da se njihov glas uopšte čuje!   Ž. Ž.

Нема коментара:

Постави коментар