5. 5. 2016.

SVET VIŠE NEMA VREMENA - SVI SMO JEDNO

    
- Svet više nema vremena da se bavi pojedinačnim ljudskim sudbinama - svi smo jedno.


- Čovečanstvu je već dosta ptica zloslutnica koje samo jadikuju i zanovetaju. Ovo je doba u kojem svako može da kreira svoje pozitivno okruženje i da se oseća slobodno i zaštićeno kao nikada ranije. Svako negarinje ove postavlke odlika je slabih.

- Najveće dostignuće ljudskog duha će biti trenutak kada se shvati da, ukoliko tako budemo želeli, nikakav duh i ne postoji.

- Slobodno vreme je najvažniji nevidljivi pratilac našeg pregalačkog doba. Pitanje je trenutka kada će, zahvaljujući našem napretku, postati najkorisnije. Još jedino naša sebična svest tome stoji na putu.       

- Beskorisno izučavanje prošlosti, kada se previše troši toliko značajna energija, odlika je onih koji nemaju smelosti da pogledaju lice budućnosti. U njoj će sve sputavajuće i neisplative granice da budu izbrisane.

- Dovoljno je da samo da pomislimo da nismo sami  i da shvatimo da je život nezaboravna avantura deljenja i poverenja. Ne može ni da se zamisli koliko smo blizu tako nečega.

- Ako već ne možemo međusobno novac da delimo, makar naše tajne možemo. Mi smo za iskreno solidarno društvo.

Ovo su samo neki citati legendarnog Bajka Zezamberga, čoveka koji je pronašao ključ za svaki katanac ljudske duše i koji se nikada nije uplašio bilo kog problema. 
Neprevaziđeni dobročinitelj i vizionar, čuvar i graditelj optimizma, osnivač mnogobrojnih oaza ljudske sreće, odrekao se svog slobodnog vremena posvetivši ga celokupnoj ljudskoj populaciji. Cenjeni dobitnik mnogih prestižnih nagrada na polju ljudskog druženja, neumorni je borac protiv beskorisnog života. 
"Prijatelj - to sam ja." moto je koji ga je proslavio.   Z. M.

Нема коментара:

Постави коментар