18. 3. 2017.

BIĆA KOJA SE NE RAZLIKUJU OD NEORGANSKE MATERIJE

Tim naučnika iz Sijetla, sa tamošnje Katedre za multidisciplinarnu nauku, predvođen Indijcem Ramom Tašnivatijem, ustanovio je da se na osnovu najnovijih istraživanja živog sveta koji nastanjuje najdublje delove Tihog okeana, na dubini većoj od 8.000 metara, nalaze bića koja se gotovo ne razlikuju od neorganske materije.

Uzorci do kojih su došli specijalnim cevima porinutim u okeansko dno, biologe su, neočekivano i gotovo sasvim slučajno, ostavili otvorenih usta, kada su u gomili materijala „usisanog“ iz najvećih dubina, verujući da je to samo gomila peska, organskih otpadaka, ljuštura i uginulih organizama, zajedno sa kamenjem - otkrili elementarne znake života.


Naime, spremajući se da bezvrednu gomilu bace u specijalne kontejnere, studenti prof. dr Arnolda Frensisa iz Mičigena, otkrili su u specijalnoj biološkoj laboratoriji u Sijetlu, neobične znake života u pesku i kamenju. Jedva vidljivi pokreti bezoblične materije, za koju su verovali da je mrtva, pod uvećanjem su se ispostavili znacima života. Tragajući dalje, oni su višesatnim posmatranjem, pokušavali da nadraže „organizme“ za koje se nije ni pretpostavljalo da se mogu na ovako savršen način sroditi s morskom podlogom i simulirati kamenje. Do sada nezapamćen primer mimikrije, nagnao je prirodnjake na sumnju da je, možda, i veliki deo našeg sveta kategorisan kao „neorganska materija“ u stvari živo biće, to jest organska tvar. 
Više svetskih univerziteta priprema specijalnu ekspediciju koja će sistematski revidirati dosadašnja saznanja o pojavnim oblicima živog sveta tamo gde se verovalo da ne postoje nikakvi uslovi za razvoj organskih bića.
Tim iz Sijetla sklon je novim hipotezama, posebno prevažu stručnjaci iz društvenih nauka, koji su već zasnovali sasvim nove teorije o svetu u kojem živimo.
Saznanja se ne saopštavaju javnosti, osim što su neki delovi najnovijih istraživanja uzbunili duhove među predstavnicima svih svetskih religija.
Oni su skloni da najnovija egzaktna saznanja pripišu zbirci novih dokaza o postojanju Boga.
Međutim, naučnici smatraju da je potrebna najmanje decenija kako bi se potvrdile smele pretpostavke njihovih kolega iz drušvenih nauka.

Prema dostupnim saznanjima, sledi izmeštanje timova u sasvim nepoznate centre, kako bi se istraživanja nastavila daleko od očiju javnosti.
„Svet neće ostati uskraćen za istine, ali kada dođe vreme za to i kada budemo imali dokazive činjenice, a ne gole pretpostavke“ - izjavio je tim povodom šef naučnog tima iz Sijetla, prof. dr Rama Tašnivati.   Ž. Ž.

Нема коментара:

Постави коментар